Home » Aandeelhoudersbelang

Aandeelhoudersbelang

Jack Welch, de vaste columnist van het FD en strategiegoeroe, weet het als geen ander: Er is maar één belang en dat is het aandeelhoudersbelang.

Toch denken de commissarissen van daar anders over. Zij zeggen dat ze alle belangen vertegenwoordigen, dus ook de belangen van het bedrijf. Waar zit dan het verschil? Als het goed gaat met het bedrijf, gaat het toch ook goed met de , of is dat naïef?

Blijkbaar wel, want de krant staat er iedere keer vol mee. Centaurus en Paulson wensen een splitsing en de commissarissen niet. De strijd om de zeggenschap heeft ondertussen een voorbeeldstatus verkregen. Iedereen volgt met plezier de berichten omdat er nu publiekelijk een strijd uitgevochten wordt die als referentie kan dienen voor toekomstige vraagstukken.

De inhoud, splitsing of niet, doet er al niet meer toe. Het gaat erom wie dat kan en mag bepalen. Dat is dan ook waar de meeste berichtgeving over gaat. Kennelijk zijn we meer geïnteresseerd in het machtsvraagstuk dan in het wel en wee van Stork. De paradox is dat juist het wel en wee van Stork van belang is voor de aandeelhouders en alle anderen.

De slogan “Stork Knows How” krijgt op deze manier een dubbele betekenis.

Eén reactie

  1. hallo ik heb een vraag kopen aandeelhouders nieuwe milieu projecten op ik heb namelijk een landschapspark de biogarden en zoek inversteerders voor begin opstart graag een reactie terug zo ja waar kan ik me melden groet mevr dalenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *