Home » NMa benadrukt voordelen marktwerking

NMa benadrukt voordelen marktwerking

Hoe sterk kan het worden. De waakhond vreest voor haar eigen bestaansrecht en benadrukt de voordelen van . Maar was de NMa niet in het leven geroepen om juist de marktimperfecties op te heffen?

Paradoxaler kan het bijna niet. De vrije markt bestaat niet en daarom hebben we de NMa. Zij is ervoor om te zorgen dat grote spelers niet te groot worden zodat de hele markt oplost in één grote speler. Het simpele feit dat dit nodig is geeft aan dat er aan het idee van de vrije markt ook nogal wat moeilijkheden kleven, die dan weer door de NMa moeten worden opgelost.

Het benadrukken van de voordelen van marktwerking door de NMa wordt in dit daglicht een vrij schaamteloze exercitie. Zij dankt haar bestaansrecht aan de nadelen van marktwerking en weet dat als geen ander. Het wordt hoog tijd dat we dit orgaan onder toezicht gaan stellen, of beter nog, marktwerking gaan introduceren in toezichthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *