Home » Brandweer taxi man

Brandweer taxi man

:hkhoa Groot nieuws uit de Veluwse gemeente Ede. Zij hebben bedacht dat de brandweer gerust tijdens de dagdienst kan privé chauffeuren voor de interim burgermeester Tineke Netelenbos. Natuurlijk haastten de media zich om massaal verslag te doen van zo’n opmerkelijke oplossing.

Een oplossing voor een probleem dat werd geschapen door de burgermoeder zelf. Zij vond het namelijk noodzakelijk dat er voor vervoer werd gezorgd door de gemeente. Ede daarentegen, die gewend is aan een burgermeester die zich zelfstandig kan vervoeren, had geen “potje” ofwel budget voor dit verzoek en kwam op het creatieve idee om dan maar gebruik te maken van ambtenaren die toch de hele dag aanwezig zijn; De brandweer. Daar is namelijk wel budget voor.

Op zich is er niet zoveel mis met deze gedachte, buiten het feit dat brandweermensen wachtdienst draaien om acute brand en calamiteiten te bestrijden en niet om de burgermeester te vervoeren.

Wel draagt de zaak veel vormen van regelzucht in zich. Om te beginnen de eis van de nieuwe burgermeester om vervoerd te worden. Daarmee bracht ze de gemeente in de lastige positie om snel iets te regelen, waar zij niet op had gerekend. Vervolgens de beperking van de gemeente om “gewoon” een auto met chauffeur te regelen, waarschijnlijk door budgettaire regels. En tot slot de gedachte dat brandweermensen beschikbaar zijn voor hand en spandiensten, met naar alle waarschijnlijkheid de onderliggende gedachte dat ze toch niets doen.

Een gekunstelde oplossing voor een zelf gemaakt probleem. Er waren vele mogelijkheden geweest om de burgermeester van en naar haar slaapplaats te krijgen, maar dit was de meest mediagenieke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *