Home » Barclays krijgt ook post van hedgefund

Barclays krijgt ook post van hedgefund

:hkhoa Net nu de strijd lekker hoog is opgevoerd en Rijkman Groenink, zoals het er naar uitziet, zijn fusie met Barclays weer tot één van de mogelijkheden ging rekenen, komt er een briefje van één van de collega hedgefunds van TCI bij Barclays. Ze vinden die fusie maar niks en rekenen erop dat ze met hun aandelenkapitaal gehoord zullen worden.

Het zou volgens de durfkapitalist een negatieve invloed hebben op het aandeel Barclays om met ABN-AMRO, een slecht presterende bank, in zee te gaan.  Ik vrees dat ze daar bij Barclays iets anders over denken, want dat is de enige verklaring die ik kan bedenken voor de lopende onderhandeling. 

Toen het bericht mij onder ogen kwam, kon ik de grijns op mijn gezicht niet meer onderdrukken. “Hoe kan het ook anders?” dacht ik. Waarom zou het bij één Hedgefund afgelopen zijn? Zoveel mensen, zoveel gedachten.  bij was het ook al zoiets. Zij dachten met Candover een mooie uitweg uit de impasse te hebben gevonden, meldt er zich ineens (was minder onverwacht, maar eigenlijk toch wel onverwacht) een kandidaat met 20% aandelen, die in z’n eentje de overname kan voorkomen. Marel ziet in de vleesverwerkingstak van een mooie synergie en wil die graag inlijven. Tja, dan moet het niet eerst verkocht worden aan Candover.

Nu heeft Barclays het probleem aan de fiets van Atticus. Ik ben heel benieuwd wat dat gaat opleveren.

Bron: NRC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *