Home » CBR legt handel in rijexamens aan banden

CBR legt handel in rijexamens aan banden

:hkhoa Onder rijscholen is handel ontstaan in reserveringen voor autorijexamens. Volgens de Bovag dreigen daardoor rijscholen failliet te gaan. De handel is begonnen omdat de wachttijd voor een examen meer dan een half jaar is.
Rijscholen vragen meer reserveringen aan dan ze nodig hebben. Wat ze niet gebruiken verkopen ze voor veel geld door. Volgens de Bovag komen daardoor met name kleine rijscholen die zich aan de regels houden in de problemen.

De oplossing van het CBR is er één die we konden verwachten. Het stelt een nieuwe regel in, die erop gericht is dat rijscholen niet meer dan hun eigen quota aan examens mogen inkopen. Het probleem van de handel in examens (symptoom) is daarmee opgelost, maar de aanleiding die deze handel in de hand heeft gewerkt niet. De lange wachttijden voor rijexamens verzorgen een zekere mate van schaarste, die de handel daarin mogelijk maakt. Als deze wachttijden worden verkort, is de handel gelijk uitgestorven.

Dit voorbeeld ligt zo sterk voor de hand dat iedereen, met uitzondering van het CBR, het kan bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *