Home » Verloren in welvaart

Verloren in welvaart

:unhappy Alles waar hij ooit van droomde heeft hij opgegeven. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, is zijn credo. Nu heeft hij de bekende drie-éénheid, huisje, boompje beestje. Goede baan, inkomen, woning, vrouw kinderen, hond, auto en mobiele telefoon. Hij vraagt zich daarbij af of dit nu werkelijk de bedoeling was.

Als hij het zijn collega’s en vrienden vraagt, kijken ze hem bedenkelijk aan. Hij is toch die succesvolle man? Hij heeft niets te klagen, want alles is hem voor de wind gegaan. Het antwoord van deze mensen zal vol onbegrip zitten, omdat ze hem echt niet begrijpen. Hoe meer hij zoekt, hoe meer hij gaat twijfelen. Wat ging er verloren op het pad naar succes?

Hij was een student waar iedere docent van droomt. Hij deed netjes mee in de lessen en had zijn huiswerk altijd zorgvuldig gemaakt. De resultaten logen er niet om. Hij studeerde cum laude af en kreeg een paar eervolle vermeldingen. Zijn werkende loopbaan kende eenzelfde patroon. Hij was zorgvuldig, loyaal aan de werkgever en niet te betrappen op miskleunen. Zijn carrière leverde hem een goede baan op bij een grote organisatie. Hij geeft nu leiding aan vele mensen, is in het bezit van de nodige symbolen die zijn positie bevestigen en heeft uitzicht op promotie. Hij zit, zoals je dat noemt “geramd”.

In zijn studententijd ontmoette hij zijn huidige echtgenote. Het is een dame die zijn kwaliteiten waardeert en hem daarom met respect behandelt. Ze is mooi, welbespraakt en representatief. Ze hebben nu twee kinderen, die het natuurlijk goed doen op school. Hoe kan het ook anders in zo’n voorbeeldig gezin.

Hij twijfelt nu of hij wel gelukkig is. Hij krijgt veel bevestiging van mensen om hem heen, maar vindt zelf nog geen bevrediging. Als je hem vraagt wat er niet goed is, blijft hij stil. Hij weet het echt niet en dat is nu precies wat hij zoekt.

3 reacties

  1. Frank zegt:

    Deze “succesvolle” kerel is, na de (succes) buitenkant geheel te hebben gezien en waargenomen, eindelijk beland ergens binnen in zijn werkelijke wezen. De hele succesformule is slechts een show naar buiten toe. Deze kerel is dus helemaal niet verwend maar “misbruikt” door zijn directe omgeving en in een keurslijf geperst.
    Hou vooral je kinderen “kort”, dan zullen ze op latere leeftijd ook hetzelfde doormaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *