Home » Tilburg legt klokgelui aan banden

Tilburg legt klokgelui aan banden

:tsad Hoe verbinding vergaat in regels? Sinds jaar en dag staat er in het centrum van het dorp een kerk. De kerk heeft een sociale functie, hij verbindt de dorpsbewoners. Het klokgelui, dat daarmee gepaard gaat, vormt voor de bewoners een herkenning, een gevoel van saamhorigheid. Nu, door een vergaande individualisering, met bijbehorende regelzucht, moet de kerk voldoen aan de norm van 70 decibel en vormt dat een reden voor conflict.

 
TILBURG – Pastoor Harm Schilder mag de kerkklok van de Heilige Margarita Mariakerk in Tilburg ’s ochtends alleen luiden als hij binnen bepaalde geluidsnormen blijft.

Omwonenden klagen al langer over het klokgelui doordeweeks om kwart over zeven en vroegen de gemeente in te grijpen.

Bron: AD.nl – Binnenland – Tilburg legt klokgelui aan banden.

Zo gaat dat. We leven samen en gebruiken in regels. Bij een kerk hoort een klok, maar de betekenis daarvan is aan verandering onderhevig. Was het voorheen een signaal tot oproep voor gebed, nu is het (niet voor iedereen) een bak herrie, die geregeld dient te worden.
Als je in de buurt van een kerk gaat wonen, weet je dat je binnen gehoorafstand van de klok leeft. Dat kan een warm thuisgevoel opleveren, maar ook een verstoring van de rust. Het is maar hoe je het (samen)beleeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *