Home » Nijkerkerveen – bouwplannen en ontwikkeling

Nijkerkerveen – bouwplannen en ontwikkeling

:beatbrick Het kon niet uitblijven, ergens moest het een keer fout gaan met de ontwikkeling van Nijkerkerveen. O ja, sorry, u weet natuurlijk niet waar het over gaat, want dit is een puur lokale aangelegenheid. Wel, ik zal het uitleggen….

Ergens in het midden van het land, zo tussen Amersfoort en Barneveld, daar ligt de gemeente Nijkerk. Bij die gemeente hoort een dorpje, dat heet Nijkerkerveen. Nu heeft de gemeente Nijkerk bedacht dat het wel aardig zou zijn om dat dorpje wat te laten groeien en benoemde het als een zoeklokatie.

Al in 2005 werden de eerste geruchten rond dit voornemen bekend. Omstreeks 2007 werd er een mooi project opgetuigd om samen met de bevolking van het dorpje te gaan bepalen hoe die groei eruit zou gaan zien. Eerst waren de bewoners nogal sceptisch, want dit waren zij van hun gemeente helemaal niet gewend, maar gaandeweg kwam er toch iets vertrouwen in de goede voornemens. Uiteindelijk resulteerde het project in een prachtig rapport, dat de naam “leefbaarheidsvisie” heeft gekregen. Het rapport is vervolgens in een lade gestopt, waar het niet meer uitgekomen is.

Maar hier eindigt het verhaal niet. Er kwamen nieuwe adviseurs op het project en deze kregen de opdracht van de gemeenteraad om samen met de bewoners een mooi plan te maken voor Nijkerkerveen. Dus iedereen weer aan de slag. Veel werd er gepraat over leefbaarheid, aantal woningen per ha, verkeer, sport, zorg, voorzieningen en noem het maar op. Dit project resulteerde in 2009 tot een voorkeursmodel Nijkerkerveen met bijbehorend Integraal Programma van Eisen. Het was niet helemaal wat de bevolking graag had gewild, maar nog wel het resultaat van een onderhandeling, waarin je nu eenmaal niet altijd je zin krijgt. De raad stelde het vast en gaf de projectgroep de opdracht om samen met de bevolking het masterplan te gaan maken.

Ondertussen heeft de gemeente de verkiezingen achter de rug, is de crisis op volle sterkte gekomen en zijn er nieuwe berekeningen gemaakt met betrekking tot het verplaatsen van de voetbalvereniging.  Het nieuw aangetreden college heeft de lopende zaken nog eens goed onder de loep genomen en concludeerde dat het project Nijkerkerveen veel te duur zou worden. De gebruikte term daarvoor is :”onverantwoord”.

U raadt het al. Het voorkeursmodel 2009 moet op de schop en daarvoor in de plaats komt… ja, in ieder geval iets dat niet te duur is.

Voor wie het interessant vindt staan alle gegevens op www.nijkerkerveen.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *