Home » Mijn vriend Google

Mijn vriend Google

:bye “Ik ben er helemaal klaar mee“. Heb ik ooit geschreven, naar aanleiding van een vriend, die aan zijn werk refereerde. Nu zat ik deze week uit te zoeken op welke zoekwoorden deze site wordt gevonden en ja hoor, “Ik ben er helemaal klaar mee”, scoort nummer 1 in de resultaten van Google. Niet dat het ooit de bedoeling is geweest en ook niet dat het zo’n belangrijk bericht was, maar wel heel aardig om te zien hoe de index van google werkt.

Het algoritme is eigenlijk heel simpel. Dat kan ook niet anders, want het blijven computers, die enkel op basis van “regels”, programmacode, kunnen besluiten wat ze doen. “Ik ben er helemaal klaar mee” is daarin een mooi voorbeeld. Het is een vrij unieke titel voor een bericht, waardoor er niet veel concurrentie zal zijn. Toch publiceert er iemand een bericht van deze strekking en er zal ook best wel eens iemand zijn, die de woorden intoetst in het zoekvak. Al was het alleen maar uit een (tijdelijke) frustratie. Reden voor google dus om het op te nemen in de resultaten en zie daar. Bovendien is de uitspraak vrij specifiek (hij bestaat uit 6 woorden) en niet zo breed als bijvoorbeeld de term “economie”. Uniek en specifiek.

De zoekopdracht levert wel 4.5 miljoen resultaten op, maar gesorteerd op relevantie scoor je dan nummer 1. Dank vriend Google, het is echt een fijne opsteker als je er helemaal klaar mee bent, om dan jezelf terug te vinden op nr. 1. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *