Home » aandeelhouders

Tag: aandeelhouders

TNT wordt gesplitst in PostNL en TNT Express

De aandeelhouders van TNT hebben vandaag ingestemd met de splitsing van het bedrijf. De postactiviteiten worden daardoor voortaan uitgevoerd door het bedrijf PostNL. De expressactiviteiten gaan door als TNT Express. Beide bedrijven krijgen een notering aan de beurs in Amsterdam.

TNT kondigde de splitsing vorig jaar onder druk van aandeelhouders aan. De post- en expressactiviteiten zouden te weinig met elkaar te maken hebben om het voortbestaan van beide binnen één bedrijf te rechtvaardigen. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering stemde vandaag 99,7 procent van de aandeelhouders met het voorstel in. (ANP)

via TNT wordt gesplitst in PostNL en TNT Express – Economie – AD. Lees meer

Uitverkoop Nederlandse bedrijven bij Netwerk

:baffle Het Nederlandse bedrijfsleven staat in de uitverkoop. ABN AMRO, Stork, Hema, Nutricia: allemaal bekende Hollandse merken die in handen vallen of dreigen te vallen van buitenlandse investeerders. De nieuwe generatie topmannen profiteert daar flink van. Netwerk spreekt over deze trend met drie oud- topmannen van grote Nederlandse bedrijven. Jan Timmer (Philips), Karel Vuursteen (Heineken) en Kees van Lede (Akzo Nobel). Lees meer

Aandeelhoudersactivisme, schadelijk of sentiment?

:hkhoa De commotie rond de macht van het kapitaal laait dag na dag sterker op. Grote vraag is: hoe komt dat? Is die macht werkelijk ongezond of hebben we te maken met sentiment, zoals de kritiek op activistische aandeelhouders ook wordt genoemd?
Voorbeelden zijn er te over, maar de meest actuele op dit moment is ABN-AMRO, waar TCI met een minderheidsbelang in staat blijkt geweest te zijn om het bestuur tot aktie te laten overgaan. Helemaal zeker is dat niet natuurlijk, want wellicht waren er al fusieplannen, maar zo lijkt het. Lees meer