Home » marketing

Tag: marketing

Zes ton boete voor megaspammers

Telecomtoezichthouder Opta heeft twee bedrijven en twee personen boetes opgelegd van in totaal 660.000 euro voor het op grote schaal verspreiden van ongevraagde e-mail, ofwel spammen. Dat maakte de Opta vandaag bekend.

De betrokken partijen hebben volgens de Opta maar liefst 400 miljoen spamberichten verstuurd. Dat heeft de toezichthouder laten meewegen bij de hoogte van de boete.De e-mailadressen werden bemachtigd via online-enquêtes en prijsvragen van derden. De bezoekers daarvan hadden niet door dat zij door daaraan mee te doen hun mailbox ook openstelden voor de spam. Het gaat om Digital Magazines en zijn bestuurder Rivièra Vastgoed BV (330.000 euro), een persoon handelend onder de naam van de eenmanszaak Mail Garage (110.000 euro) en de feitelijke leidinggevende en (ex)aandeelhouder/bestuurder van Digital Magazines (220.000 euro).

(ANP)

31/05/11 13u42

via Ruim zes ton boete voor megaspammers – TV & Radio – AD. Lees meer

Hoe groter de leugen des te meer marketing

Peinzend over het laatste bericht ontdekte ik een meer dan toevallige samenhang in (on)waarheid en marketing. Velen van u zullen hem wel (her)kennen, maar voor mij was het even een moment van inzicht. Een goed product verkoopt zichzelf en een slecht product wordt verkocht door marketing. Of hoe minder we het nodig hebben, des te meer het wordt geadverteerd. Lees meer

De waan van de dag

:oh Journalisten haasten zich om het nieuws te brengen. Hoera, Bin Laden is dood. Vele speculaties over het hoe en waarom, ja zelfs een heuse nepfoto deed al de ronde op het net. Alles om maar de eerste te zijn en de aandacht te trekken……, naar jezelf.
Beurzen stuwen op door dood van Bin Laden en hij heeft een zeemansgraf gekregen. Anderen roepen dat hij in zee is gedumpt. Aardig hè, hoe de toon de muziek maakt.

Lees meer