Home » vrijheid

Tag: vrijheid

iPhone-fabriek verbiedt zelfmoord

En dan toevallig nog één over de iphone en ipad.

Arbeiders in de fabrieken van Foxconn in China, waar onder meer de iPad en iPhone geproduceerd worden, moeten beloven dat ze geen zelfmoord zullen plegen. Vorig jaar kwamen de Chinese fabrieken van Foxconn, de grootste hardwareproducent ter wereld, negatief in de pers na een zelfmoordgolf onder werknemers. Binnen zestien maanden kozen minstens veertien arbeiders voor de dood. Sindsdien laat het management van de fabrieken in Shenzen en Chengdu nieuwe werkkrachten een contract ondertekenen waarin ze beloven geen zelfmoord te zullen plegen.

Lees meer

Wie succes in geld meet, zal nooit genoeg hebben.

D-Day De landing op NormandiëOp 6 juni 1944 landden de geallieerden op Normandië. Deze gebeurtenis was het begin van de vrijheid die we nu zo vanzelfsprekend vinden. Nu zijn we geneigd om succes en geluk af te meten aan het banksaldo, de functionele positie, verworven bezittingen en dies wat meer zij. Daardoor wordt veel menselijke waarde als kwaliteit van leven tekort gedaan.

Vrijheid is slechts één van de kwaliteiten, die niet in geld uitgedrukt kan worden. Vrijheid is wel te koop, tenminste als er voldoende geld is om onvrijheid af te kopen, maar echte vrijheid, zoals de geallieerden ons brachten in ’45, heeft een grenzeloze waarde.

Er zijn vele argumenten om veel geld te willen verdienen, maar bedenk u goed dat de werkelijke waarde van het leven niet door geld, maar door uzelf wordt bepaald.