Home » Over de website

Hoe het ook kan.

Soms raak je verbaasd, blij, onder de indruk, verdrietig, verontwaardigd, met stomheid geslagen of gewoon boos. Stommiteiten, rariteiten, domheid, slimheid, inventiviteit, , , klare onzin en vooral veel menselijkheid staan gewoon in de krant. Je hoeft er niet voor de deur uit, want je krijgt het thuis op je bord geserveerd.

Vaak zit er wel een sausje overheen, zodat je, om de pure smaak van het geserveerde te proeven, eerst even door de eerste laag heen moet happen. Dat valt niet mee, want de sausjes van nu zijn zo sterk van smaak, dat het pure voedsel steeds meer op de achtergrond verdwijnt. Het risico is dat de smaak van het sausje doorgaat voor de smaak van het voedsel.

Hoe kan het ook anders, staat voor twee dingen. Namelijk de (niet) verbazing dat menselijk in hoge mate voorspelbaar is en daarbij de aanmoediging dat er ook andere mogelijkheden zijn om de zaken te . De kunst van het (niet) wordt aan de hand van de dagelijkse actualiteit zichtbaar gemaakt. Daar waar mogelijk worden de sausjes verwijderd en de onderliggende principes blootgelegd.

:badsmell De site is bedoeld om aan te zetten om zaken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Mijn eigen invalshoek is grotendeels Rijnlands. Sommigen noemen dat postmodern, anderen ouderwets, calvinistisch of links (sociaal), maar ik noem het menselijk. Het brengt in beeld hoe het verschil van invalshoek de zaken in een compleet ander daglicht stelt. Soms krijg je daar een vieze smaak van in de mond, maar dat komt omdat het sausje vaak beter smaakt dan het voedsel.

Veel leesplezier!

Henk de Greef