Home » Beste meneer Cactus,

Beste meneer Cactus,

Naar aanleiding van een column in de Stad Nijkerk schreef ik in al mijn enthousiasme een reactie, om tot de ontdekking te komen dat het niet echt mogelijk is om in die krant en website te reageren op de column. Een overleg met de redactie verwees me naar de rubriek ´lezersnieuws´, maar daar kon ik niet meer dan 2500 karakters kwijt en ik bleek toch iets te lang van stof te zijn met mijn reactie. Om het te plaatsen via de concurrenten zoals VOC lokaal, nijkerkerveen.org of Nijkerk Nieuws, leek me ook weer niet helemaal gepast, maar ik wilde u toch mijn hersenspinsels niet onthouden. Dus ja, Hoe kan het ook anders? hier komt hij dan…..

Beste meneer Cactus,

Ik heb u slechts één keer gesproken en ik vermoed dat u het zich niet eens meer kunt herinneren. Ik ben namelijk niet zo heel erg belangrijk en sta dan ook niet iedere week in de krant. Ik doe daar ook mijn best niet voor, want het werk dat ik doe is niet zo belangrijk. Bij een goed voorstel steek ik mijn hand op en bij een slecht voorstel niet. Een soort van klapvee in de raadszaal zou je het kunnen noemen. Niet meer en niet minder. Het lastige is wel dat ik er af en toe iets voor moet lezen en er zelfs over moet nadenken, of in het ergste geval met anderen over moet praten. Daardoor gaat het bijna op echt werk lijken en dat was nu ook weer niet de bedoeling. Daarbij maak ik deel uit van de meest onzichtbare lokale partij. Hoe heette die ook alweer?

Met veel bewondering lees ik iedere week uw columns in de Stad Nijkerk. Ik vind het sowieso belangrijk dat er iemand is die de politiek in de gaten houdt en het lijkt er sterk op dat u nog de laatste der Mohikanen bent. Een uitstervend ras. Het was aardiger geweest als er nog meer met uw scherpe geest zouden schrijven, want dat geeft een beetje variatie in de onderwerpen en de belichting daarvan. Maar desalniettemin, u bent de smeerolie in onze samenleving.

Als Columnist schrijft u scherp en dat waardeer ik ten zeerste. Hier en daar met een kwinkslag en of een knipoog, om de lachspieren wat in beweging te zetten. Humor doet het altijd goed en is in vele gevallen het middel om een realiteit aan het licht te brengen. Vooral Pientere Patries met een budgetje vond ik sterk gevonden. PP, doe er nog een P bij en dan heb je de partij waar ik met Patries in de politiek begonnen ben. U begrijpt dat deze dame mij na aan het hart ligt. Gelukkig hoef ik haar niet te verdedigen of beschermen, want daartoe is ze zeker zelf wel in staat. PP is namelijk niet voor één gat te vangen. Ik kon er derhalve smakelijk om lachen. Bovendien heeft u de meest onzichtbare partij een klein handje geholpen door er weer wat aandacht aan te schenken op de belangrijkste plek in de belangrijkste krant. Wat kan een mens zich nog meer wensen?

Het valt mij echter op dat uw onderwerpen keuze wat beperkt is geworden de laatste tijd. Deze week spelen er aan aantal zaken in de stad die op zich de moeite van het noemen waard zouden kunnen zijn. Ik noem dan een groot aantal vrijwilligers, die zich op het Plein inzetten voor een beetje ijspret, een andere groep vrijwilligers die probeert een budgetje op te halen voor wat goede doelen met plaatjes draaien, een werkgroep binnenstad die net haar plannen heeft gepresenteerd voor het nieuwe stadscentrum, twee dialooggroepen die een visie voor de toekomst van Nijkerk hebben opgeleverd en er is vast iemand die ik vergeten ben. Maar u kiest voor PP met een budgetje. Waarschijnlijk omdat u daarmee een realiteit met wat humor kunt belichten en dat is het waar het in een goede column om draait. Maar wellicht kunt u al die andere mensen die ook wel eens op de belangrijkste plek in de belangrijkste krant wat aandacht verdienen ook van dienst zijn.

Als raadslid mag ik mij natuurlijk niet met de persvrijheid bemoeien, want dat zou juist de werking van een goede democratie in de weg staan. Ik wil u daarom aanmoedigen om vooral dat te doen waar u goed in bent, want ik ben absoluut voor een scherpe berichtgeving op de lokale politiek. Ook over partijen die hun best doen om bijna ongezien door het leven te gaan.
Henk de Greef

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

  1. Janny Kalverda zegt:

    Mooi om deze reactie te lezen. Ik heb wel behoefte aan de positieve dingen van de binnenstad die Henk de Greef even noemt. Want dan fiets ik door de Langestraat en krijg een prettig gevoel van al die bomen die nu al versierd zijn door de winkeliers en dan kom ik op het Plein met een ijsbaan vol kinderen en nieuwsgierige mensen bij het Glazen Huis. Dan heb ik een goed gevoel over Nijkerk, mijn woonplaats waar ik bijna al mijn boodschappen kan doen

Reacties zijn gesloten.