Home » Bonussen in Nederland weer als vanouds

Bonussen in Nederland weer als vanouds

:money De beurskoersen zijn nog ver beneden het niveau van voor de financiële crisis, maar de beloningen van de topmanagers zijn wel weer als vanouds. Dit blijkt uit een onderzoek van NRC Handelsblad en de Vereniging van Effectenbezitters #VEB#.

De VEB wil openheid over de topsalarissen en geeft daarom een overzicht van de topverdieners. Een optelsom van de beloningen van de topbestuurders van de 25 hoofdfondsen van de Amsterdamse effectenbeurs komt uit op 78 miljoen euro. Daarvan is een kwart vast salaris en driekwart bestaat uit variabele beloningen als bonussen en opties of aandelen. Topman Peter Voser van Shell voert met een totale beloning van 12 miljoen euro de ranglijst aan.

23/04/11 12u49

via Bron Bonussen in Nederland weer als vanouds – Economie – AD.

Ja, hoe kan het ook anders? het zal toch niet zo zijn dat de managers, die de hele malaise in de financiële wereld hebben veroorzaakt en daarbij verschillende uit hun huis en of aan de rand van de afgrond hebben gebracht, zelf op de blaren gaan zitten. Nee, dat past niet bij een goede beursmentaliteit. Daarvoor moet je nu eenmaal veel interesse hebben voor geld. Eigen geld. Sommige dingen nooit.

 

Gerelateerde artikelen