Home » De dag dat de dollar valt

De dag dat de dollar valt

Het tv-programma Tegenlicht en NRC Handelsblad presenteren maandagavond een update van de in 2005 uitgezonden documentaire ‘De dag dat de dollar valt’. In gespeelde scènes is te zien wat er gebeurt als de tikkende dollartijdbom ontploft.

De dag dat de dollar valt… (update)
maandag 14 januari 2008 21:00 Nederland 2

Wat hebben topmodel Gisele Bündchen en blingrapper Jay-Z gemeen met megabeleggers als Jim Rogers en politici in Iran, Koeweit, Irak, Qatar en China? Twijfels over de dollar en een voorkeur voor de euro. Waarom? Voortschrijdend inzicht in het op handen zijnde drama getiteld: ‘de Dag dat de Dollar valt’. Die oorspronkelijk in november 2005 uitgezonden ‘preconstructie’ is zo langzamerhand aan het worden. Alle reden voor herhaling, in licht aangepaste vorm.

Leven we op een zeepbel? Kan de zwaar in de schulden geraakte Amerikaanse instorten en ons, Europeanen, meesleuren in een vrije val? Zijn de dagen van de dollar als wereldmunt geteld? En hoe realistisch is de angst voor een recessie zoals die van 1929?
 
In deze veelgevraagde update van de moderne klassieker ‘De Dag dat de Dollar valt’ wordt het doemscenario uitgewerkt dat de Amerikaanse instort, een optie die het afgelopen jaar door huizen- en een stuk dichterbij lijkt gekomen.

Zie voor meer info en links de website van VPRO’s Tegenlicht.
Bekijk hier de volledige uitzending van 2005.
Bekijk hier de uitzending van 14 januari 2008

Gerelateerde artikelen