Home » De waan van de dag

De waan van de dag

:oh Journalisten haasten zich om het nieuws te brengen. Hoera, Bin Laden is dood. Vele speculaties over het hoe en waarom, ja zelfs een heuse nepfoto deed al de ronde op het net. Alles om maar de eerste te zijn en de te trekken……, naar jezelf.
Beurzen stuwen op door dood van Bin Laden en hij heeft een zeemansgraf gekregen. Anderen roepen dat hij in zee is gedumpt. Aardig hè, hoe de toon de muziek maakt.

Obama wordt uit zijn bed gelicht to address the nation : “Belangrijke overwinning in the war on terror”. “Het recht heeft gezegevierd”. Welk recht? Voor zover ik heb gehoord is hij doodgeschoten door een Amerikaan met een “licence to kill”. Geen proces of iets dergelijks, wat naar normaal Amerikaans en Nederlands recht te doen gebruikelijk is. Ik denk dat het meer vergelding zou moeten heten. Het spreekt je gevoel voor recht wel aan in de zin van “jij hebt mij pijn gedaan en…”, maar het is vergelding. Los van de hele discussie of dat terecht is.
Massale Amerikaanse gekte. Waar is toch de journalistiek gebleven, die echt nieuws bracht? Dit is de online internet hysterie ten voeten uit. Maargoed, het publiek heeft het recht om het te weten. Het wat?, doet er kennelijk niet zoveel meer toe.
Ander nieuws van vandaag; Wesley doet 93mln, Rabobank heeft last van cyber criminelen, helft Nederlanders heeft hekel aan dubbele nationaliteit, en jawel……. Jantje Smit zwaait de 3j’s uit. Geen wonder dat de Rabobank plat ligt met al die drukte op het net.

Ik denk dat ik me opsluit in mijn schuilkelder, niet omdat ik bang ben voor terroristen, maar vooral omdat ik vrees voor totale verstandsverbijstering. Hoe kan het ook anders??

Gerelateerde artikelen