Home » Het verkeer moet veiliger

Het verkeer moet veiliger

:sure De bekeuringen gaan met 20% omhoog en er is een nieuw rijexamen. Het journaal presenteerde het al met de ondertoon dat deze maatregelen de schatkist ook wel iets opleveren, maar wat zit er echt achter?

Eerlijk gezegd, geen idee! Het komt ook koud om mijn dak vallen. Ik had niet zo de indruk dat het nu echt onveiliger was geworden in het verkeer. Het ontbeert mij dan ook volledig aan enig inzicht waar deze maatregelen voor nodig zijn. Met de nodige complottheorie kom ik een heel eind, maar zou het echt zo plat zijn?

Het getuigt van weinig realiteitszin mijnerzijds, maar ik ben helemaal niet bang voor ongelukken in het verkeer. Ik weet natuurlijk wel dat als het fout gaat,  het echt fout gaat, maar het houdt me niet bezig. Afgezien van de parkeerplaats bij de supermarkt rond spitstijd, waar haastige jonge vaders en moeders je voor de sokken rijden om snel een parkeerplaats te scoren, ervaar ik zelden angst voor mijn veiligheid.

Wel ben ik altijd op mijn hoede voor een bon. Ik krijg er ondanks mijn voorzichtigheid toch iedere maand één, maar daar heb ik al eens over geschreven. Nu met deze aankondiging zal ik nog voorzichtiger gaan rijden. Ik heb al een TomTom ding, dat bij iedere naderende flitspaal piept, zodat ik haaks op de rem kan gaan staan en voortaan zal ik ook bij ieder viaduct angstvallig remmen. Stel je voor dat er een veiligheidsbeschermer gewapend met een lasergun staat, dat kan me weer een extra bon opleveren en dat risico neem ik echt niet.

Ik ga voortaan met één voet op de rem en een discoremlicht over de snelweg, want dat zal mijn bevorderen en het aantal bonnen reduceren. Dat ik daarmee schrikreacties veroorzaak en wellicht een volledig harmonica effect bij het achter mij rijdende verkeer, negeer ik maar even. Als die lui voldoende afstand houden, kunnen ze best aan de hand van mijn remlicht zien dat ik nogal zenuwachtig ben.

Wat mij wel verbaast is dat de hele gemeenschap zich druk maakt over “Fitna” en wat dat mogelijk zou kunnen betekenen en dat daarnaast een verhoging van snelheidsboetes nauwelijks verdient (van de politiek). Kennelijk is het mogelijk om dat éénvoudig door te voeren, zonder dat daar iemand zich druk over maakt. Het komt ook wel goed uit, want ik heb begrepen dat de nieuwe politie-cao nu een feit is en die extra kosten moeten toch ergens vandaan komen. De overtreder (vervuiler) betaalt, toch?

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.