Home » Hoogconjunctuur – Tot in de (buxusrups) hemel……

Hoogconjunctuur – Tot in de (buxusrups) hemel……

buxusrups

Het zal u niet ontgaan zijn, maar de is voorbij. Al geruime tijd groeien de bomen weer tot in de hemel, gaan de huizenprijzen door het plafond en weten we van gekkigheid niet meer waar we het moeten zoeken. Wie nu naar een schilder zoekt heeft het lastig want die schilder kan overal terecht, geen personeel vinden maar ook geen nee zeggen. Best lastig, toch?

Het is ook het moment waarop oude relaties onder druk komen te staan. Met zo een grote aanwas aan nieuwe klanten en werk moeten de oude rotten even niet zeuren. Het feit dat die er ook waren in de crisistijd en de rekening trouw betaald hebben toen het even allemaal iets minder was doet nu echt niet meer ter zake. We leven nu en als we deze winst niet pakken zijn we dieven van de eigen portemonnee. in een echte Angelsaksische  denkwereld de normaalste zaak van de wereld. Maximaliseer de winst en laat je niet afleiden door zoiets moreels als dankbaarheid. Dat is enkel maar een belemmering in jouw mogelijkheden.

U begrijpt dat dit niet helemaal mijn manier van handelen is, maar dat ik daar nu wel mee wordt geconfronteerd. In mijn geval, waar een zakelijke relatie van meer dan 25 jaar bestond, blijkt er nu niet meer over de prijs te kunnen worden gesproken. Het gaat hier om een relatie waar lief en leed is gedeeld en waar we elkaar jaren trouw zijn gebleven, die dan uit elkaar moet omdat het financieel niet meer past. De droevige slotconclusie is dan dat de Angelsaks gewoonweg te duur is geworden voor de ondernemer die hem 25 jaar in leven heeft gehouden. Laten we het vooruitgang noemen. Een buxusrups vreet ook de plant helemaal kaal om dan naar de volgende te gaan. Dat is succesvol gedrag, totdat alle planten op zijn.

Gelukkig zijn er nog steeds alternatieven. Er zijn wel bedrijven te vinden die nu aansluiten bij mijn beperkte verwachtingen. Het is alleen zo triest dat de natuurlijke selectie blijkbaar op deze hele korte termijn plaatsvindt en dat een goed gesprek niet meer gaat over wat de dienst nu echt waard is, maar wat de ervoor betaalt. Mijn les is wel; Blijf weg bij buxusrupsen, ze zien er wellicht heel aardig uit, maar vreten je buxus helemaal kapot omdat er simpelweg geen enkele rem op zit.

Gerelateerde artikelen