Home » Boekenplank » Wim van Dinten

Tot 1999 was hij werkzaam in Rabobank Nederland, de laatste jaren als Directeur van de Rabobank Groep. Hij is sinds 1988 bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, het gebied van Bedrijfskundige Analyse en Synthese en van Verandering. Hij bezocht alle continenten en nam daar veel waar.
In de afgelopen 20 jaar ontwikkelde hij een nieuwe theorie op het gebied van organiseren, waarin herkennen van betekenis de kern vormt.
Hij is een van de oprichters van het Expertise centrum van de overheid en was betrokken bij de oprichting van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, waar hij 10 jaar als kerndocent heeft opgetreden.

In 2000 richtte hij Stichting Sezen op en heeft van daaruit allerlei in topfuncties bijgestaan ­­­– in het ontwikkelen van overzichtsniveau en de praktische beslissingen en concreet die daaruit voortkomen.

Hij weet aan het denken te zetten, hun te spiegelen en hen op een andere manier te laten waarnemen. Je wordt meegenomen op een inspirerende ontdekkingsreis en je komt vrijwel altijd ergens uit dan je gedacht had.