Home » Niet slapen in strandhuisjes van Castricum

Niet slapen in strandhuisjes van Castricum

:hkhoa Sinds 1994 kan je in Castricum een strandhuisje kopen. Veel hebben dat gedaan en er een lekker vakantieverblijf van gemaakt, inclusief (stapel)bedden, lakens en kussens. Nu rijst er een probleem, want de raad van de gemeente Castricum heeft besloten dat het strand een recreatiegebied en geen verblijfsgebied is. Dat betekent dat de eigenaren van de huisjes er wel overdag mogen verblijven, maar niet ’s nachts, want dat mag alleen in een verblijfsgebied.

Het slapen in de huisjes heeft eigenlijk nooit gemogen, maar er was niemand die daar ooit moeilijk over deed en zo konden de heerlijk, ook ’s nachts, van hun huisje genieten. “Er is niets mooier dan wakker worden bij het geluid van de zee” vertelde één van de geïnterviewde bewoners.

De burgermeester antwoordde op de vraag waarom het nu niet meer mag: “Omdat men…. (5 seconden stilte)… Omdat het sinds jaar en dag beleid is”.

Waar deze plotselinge drang naar (hernieuwde) orde vandaan komt blijft vooralsnog onduidelijk, maar de raad heeft besloten dat er niet op het strand geslapen mag worden, dus dat zij zo. Handhaving wordt het instrument om erop toe te zien dat aan deze burgerlijke ongehoorzaamheid een halt toegeroepen zal worden, want het kan toch niet zo zijn dat iedereen zomaar doet wat hij leuk vindt?

De eigenaren van de huisjes maken zich nog niet zoveel zorgen, zij verwachten dat er geen diender zo gek zal zijn om hen midden in de nacht te wekken, bekeuren en naar huis te sturen. Waarschijnlijk krijgen ze gelijk.

De gemeente heeft zich nu wel in een lastig parket gemanoeuvreerd, want zij heeft de uitspraak gedaan dat het niet toegestaan is om in die huisjes te slapen. Zij zal moeten handhaven op het naleven van de om niet haar geloofwaardigheid te verliezen.

Hopelijk loopt het met een sisser af en wordt er nooit meer over gesproken. Niet dat ik dat verwacht, maar het zou het beste zijn voor alle partijen als deze regelzucht stilletjes van tafel verdwijnt.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

 1. Theo Muller zegt:

  Handhaven om haar geloofwaardigheid niet te verliezen???
  Laat mij alstublieft niet lachen want voor degenen die de realiteit zien en zelf ervaren heeft de overheid haar geloofwaardigheid al lang geleden verloren.
  Helaas is er geen alternatief, althans ik zie het niet.

 2. Dave zegt:

  Hehe deze burgervader heeft tenminste ballen, regels zijn regels en iedereen moet zich aan de regels houden, ik kan ook niet op het strand slapen als ik dat wil.

  Prima hoor die statie praktijken mensen moeten gewoon luisteren bevel = bevel.

 3. Bertus Stijgerpeip zegt:

  Handhaven om haar geloofwaardigheid niet te verliezen???

  Hallo burgergeenster… wordt WAKKER !
  Daar zijn ze al sinds de 80’er jaren meer gestopt !
  Gedoogbeleid enzo….

 4. Cool zegt:

  Blij dat ik niet in Castricum woon. Controles kosten 25.000 euro. Pfffft. Wat een ongelooflijk zielige gemeente.

 5. het artikel geeft gewag van het regressieve autoritaire gezag dat domineert in de gemeenteraad van castricum.

  vreemd eigenlijk, want castricum (de hoofd plaats van een gemeente van 5 à 6 plaatsen – bakkum-limmen-akersloot-dewoude) is een begerenswaardige woonplaats voor mensen die bepaald niet wereld vreemd zich leven. het is niet voor niets dat piloten met hun vliegtuigen even boven hun huis vliegen om te toeteren.

  er heeft zich inmiddels een gezagskoerswijziging voltrokken in nederland en dus ook in castricum – als je op de hoogte bent … en waarom zouden piloten niet op de hoogte zijn – ze zoeken die hoogte meer op dan de gemiddelde agrarier – toch?

  wat is dan de koerswijziging?

  welnu dat heet dat de mens zich minder moraliserende door het leven weeft edoch meer authentiek en schoon; opgeveerd als het ware :: edoch is dit ook tot journalistiek vertoon doorgedrongen ter begrip van wat men nu eigenlijk wil. het is toch immers de digitale wereld die de harten van de jongeren – en dus ook de ouderen (die er tijd en aandacht voor hebben) – verovert.

  en?

  welnu al met al betekent dit dat we vanaf NU meer emergent door het leven gaan als dat we moraliserende – met het vingertje van je afwijzende – onze valkuil blijven bevestigen.

  Emergent???

  Tja – hier graag een andere keer over – als bevestigd geworden is dat het vorige is gesnopen …

  😉

 6. oh ja – nog even bevestigen dat ik een van de meest luie slapers ben aan het bakkumse strand – niet te verwarren met het castricumse strand 😉

  dus mag ik er over meespreken en kunt u mij bevragen … ~~~

Reacties zijn gesloten.