Home » Nieuwjaarswensen 2017

Nieuwjaarswensen 2017

Het jaar 2017 is op dit moment 1 dag oud. De allereerste boodschap die ik kreeg via mijn email was een bericht, verzonden om 00.03 uur van iemand die graag een airfryer wilde verkopen. Alsof ik daar op dat moment op zat te wachten. He, mijn glas bubbels is leeg, wat heb ik nodig? Ja, de airfryer! Dank voor deze doordachte aandacht. Het getuigt van een groot inlevingsvermogen in de natuurlijk professioneel geselecteerde doelgroep. De kans dat in mijn huishouden een airfryer wordt aangekocht is zo goed als nihil, laat staan op nieuwjaarsdag om 00.03 uur.

Gedurende de dag bereikte mij ook de nodige nieuwjaarswensen. Zelfs als je daar zelf nauwelijks tot niets aan doet ontkom je er niet aan om die dingen wel te ontvangen. Het komt binnen via facebook, messenger, twitter, whatsapp en email, maar niet meer per telefoon en zelfs de sms bleef stil. Waar vroeger de lijnen het niet aan konden, hebben we nu klaarblijkelijk de alternatieven wel gevonden. Het wordt er niet veel persoonlijker op, maar het gaat wel veel efficiënter waardoor onze tijd in ieder geval niet wordt verkwist en we meer tijd over hebben voor de december geneugten zoals bier en oliebollen. Met een druk op de knop laat je de volledige doelgroep aan vrienden en vrienden van vrienden weten dat jij ook iedereen het beste wenst voor 2017. Heel erg bedankt allemaal voor deze welgemeende persoonlijke noten, die we allemaal zo hard nodig hebben. Ik heb een paar keer ‘vind ik leuk’ gedrukt en nog maar iets ingenomen tegen de jeuk.

Zelf heb ik me vooral bekommerd om mijn trouwe viervoeters in huis. Die zoeken bij de eerste knal een veilige schuilplaats om aan de oorlog te ontkomen. Vanaf het moment dat de vuurwerk verkoop van start gaat, tot en met ver in de nieuwjaarsdag is dat gegarandeerd raak. Niet dat we met z’n allen heel aardig om 00.00 uur een vuurpijl de lucht in schieten?! Nee, dat is niet aan een tijd gebonden, toch? In Nijkerkerveen komt daar het carbid schieten nog bij, waardoor op een paar honderd meter van mijn achtertuintje explosies worden georganiseerd in een graansilo en meer van dat soort geweldige ideeën. Is dat leuk? Ja, waarschijnlijk wel als je daar het hele jaar naartoe leeft. Ik ben blij als de avond valt, want dan is dat in ieder geval weer voorbij. Waar een klein dorp groot in kan zijn? We hebben wel weer de landelijke pers gehaald. In totaal is er in Nederland 68 miljoen aan vuurwerk verschoten. Dat is 8 keer meer dan de opbrengst van het Glazen Huis voor het rode kruis. Ik noem maar wat..

Maargoed, nu het allemaal weer voor een jaar achter de rug is en mijn hele gezin, inclusief de katachtigen, heelhuids het nieuwe jaar in is geloodst rest mij nog om ook mijn meelezers een heel origineel, vernieuwend en aandachtig nieuwjaar te wensen. Ik hoop oprecht dat u de krijgt die u verdient, niet alleen voor goede verdiensten en of nobel werk, maar vooral ook om wie u bent. Mijn kleine adviesje daarbij is om ook weer iets van die aandacht te schenken aan degenen die u dierbaar zijn of waarvan u denkt dat ze het wel verdienen om wat voor reden dan ook…