Home » Over de auteur » Nieuwsbrief februari 2009

De ontwikkelingen gaan snel. Wat er nu gebeurt met de economie, de kredietcrisis, vormt voor veel geen verrassing. Natuurlijk vinden vooral banken, beleggers, en andere financiers het vervelend, maar het kon niet uitblijven dat het ergens spaak zou lopen. Toch, getuige de reddingsoperaties in de vorm van miljoenen steun, proberen we vast te houden aan dat wat zeker voelt, ofwel het bekende systeem.

Graydon voorspelt een toename van faillissementen, vooral in het mkb, van maar liefst 4o% en er zijn nog somberder voorspellingen te vinden. De nieuwsberichten volgen elkaar in hoog tempo op en de raken er steeds meer van overtuigd dat er werkelijk iets aan de hand is. Het zal naar alle waarschijnlijkheid niet zo blijven zoals het was, waardoor het echt tijd wordt om in actie te komen. Crisis = Tijd voor actie!

Wat doet TARGON

Voor Targon betekent dit dat er veel werk te doen valt op ondernemerschap. Nieuwe Innovatieve bedrijvigheid,  ontwikkeling van bestaande bedrijven en crisis bij bedrijven die in moeilijkheden zijn geraakt of dreigen te komen. De kernvraag daarbij is hoe we gezamenlijk waarde creëren en daarmee ons toekomstige bestaansrecht verzekeren. Niet iedereen zal te helpen zijn, maar ik zie kansen voor ondernemers die de signalen uit hun omgeving oppakken, en er iets mee doen dat past bij deze ontwikkeling. Ik ben er klaar voor, U ook?

Henk de Greef