Home » TNT wordt gesplitst in PostNL en TNT Express

TNT wordt gesplitst in PostNL en TNT Express

De van TNT hebben vandaag ingestemd met de splitsing van het bedrijf. De postactiviteiten worden daardoor voortaan uitgevoerd door het bedrijf PostNL. De expressactiviteiten gaan door als TNT Express. Beide bedrijven krijgen een notering aan de in Amsterdam.

TNT kondigde de splitsing vorig jaar onder druk van aandeelhouders aan. De post- en expressactiviteiten zouden te weinig met elkaar te maken hebben om het voortbestaan van beide binnen één bedrijf te rechtvaardigen. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering stemde vandaag 99,7 procent van de aandeelhouders met het voorstel in. (ANP)

via TNT wordt gesplitst in PostNL en TNT Express – Economie – AD.

99,7 procent van de aandeelhouders stemde in met het voorstel om TNT post te splitsen. Kennelijk zitten we weer in een”splits” periode. dat is gunstig voor de beurs, want de twee bedrijven zijn opgeteld afzonderlijk meer waard dan in één geheel. Om dit te kunnen begrijpen moet u hogere hebben gestudeerd, maar de aandeelhouders weten het echt zeker. Eerlijk gezegd heb ik het verhaal niet zo heel erg goed gevolgd, maar in eerste reactie denk ik gelijk: “Hoezo niet in één bedrijf te rechtvaardigen?”. Dadelijk komen we weer in de “fusie” periode. Dan zijn er plots weer aandeelhouders die zeker weten dat groter altijd beter is en kunnen de onderdelen weer worden samengevoegd. Zeker weten we dat er voldoende aan de stok blijft hangen voor de adviseurs die deze projecten moeten uitvoeren en dat is ook economische groei, toch? Maar de post wordt nog altijd fout bezorgd….

 

Gerelateerde artikelen