Home ยป TomTom tipt politie over verkeersmisbruik

TomTom tipt politie over verkeersmisbruik

:sman TomTom tipt politie over verkeersmisbruik. Rijgegevens worden doorverkocht aan politie. De politie blijkt gegevens van TomToms te gebruiken om plekken voor snelheidscontroles te bepalen en locaties voor flitspalen te kiezen. Bijna de helft van de politiekorpsen gebruikt deze nieuwe werkwijze.

via TomTom tipt politie over verkeersmisbruik – Consument – AD.

Geachte heer De Greef,

Met groot genoegen kunnen wij u mededelen dat wij een grote verbetering hebben gedaan voor de verkeersveiligheid. Wij kunnen nu uw ritgegevens analyseren en u de bijpassende bekeuring sturen. Hierdoor zult u uw onverantwoord rijgedrag vanzelf gaan bijstellen, of failliet gaan. Bij betalingsproblemen leggen wij direct beslag op uw voertuig, TomTom mag u uiteraard behouden.

Deze feiten heeft uw TomTom voor ons geregistreerd:

Tot 5 km/u te snel gereden 6 X 210
Tot 10 km/u te snel gereden 3 X 165
Wegmarkering overschrijden 5 X 375
Te ver naast de rijbaan begeven,
dus wildplassen of joint roken
2 X 220
Buiten bereik van netwerk geweest
economisch delict / belediging big brother
1 X 550
netwerk belasting 10% 10% 152
totaal te betalen 1672

U gelieve het bedrag in 1 keer te voldoen aan het CjiB, daar onze software ook nog niet afbetaald is en ook wij met bezuinigingen te kampen hebben. Mocht u overigens naar aanleiding van deze faktuur bedenken om uw TomTom voortaan thuis te laten, dan kunnen wij u mededelen dat wij in vergaande onderhandeling zijn met Apple, voor hun gegevens uit de iphones, ipads en android achtige toestellen.

Wij wensen u een prettig weekeinde.