Home » WhatsApp wordt aangepakt

WhatsApp wordt aangepakt

:eyesd AMSTERDAM – WhatsApp – gratis chatten en sms’en op smartphones – nekt, met Ping en sociale als Facebook, telecombedrijf KPN. Ze vreten 10% van KPN’s traditionele bel- en sms-verkeer en miljardenomzet weg. Drie jaar geleden bestond WhatsApp nog niet. Nu is het vijand nummer één.

via WhatsApp wordt aangepakt – Digitaal – Telegraaf.nl [24 uur actueel, ook mobiel] [Digitaal].

Hoe kan het ook anders. Stel je bent een telecomboer, die al jaren veel te veel vraagt voor het versturen van sms berichten. Ja, laten we eerlijk wezen, sms’en kost de telecom provider niks en wordt nog steeds flink belast. Je komt dan tot de ontdekking dat er nu via het internet ook voor niets kan worden gechat en dat gebruikers dat ook nog eens massal doen. Tja, dat holt je verdienmodel wel aardig uit. Het slimste wat je dan kunt doen is die diensten blokkeren voor al je gebruikers, want dan moeten ze er bij jou weer voor betalen. Of de gebruikers blij zijn met die oplossing is niet de vraag, of je er zelf voldoende aan verdient wel.

Persoonlijk denk ik dat we hier te maken hebben met die oude technieken verdringt. Net zoals we nu geen typemachine meer hebben, zal ook de sms aan zijn einde komen. tenzij die ook gratis wordt,  zoals het internet.

 

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

  1. Garantie vrij internet in telecomwet
    De Telecomwet wordt gewijzigd om vrije toegang tot het internet te garanderen. Het kabinet vindt een heffing op bepaalde diensten zoals Skype of WhatsApp te ver gaan.

    Zouden we dan toch een stem hebben?

Reacties zijn gesloten.